Ιδιαίτερα μαθήματα από έμπειρους Φιλόλογους
Στην “ΟΙΚΟΜΑΘΕΙΑ” έμπειροι καθηγητές - Φιλόλογοι, όλοι απόφοιτοι αντιστοίχων τμημάτων Φιλολογίας ΑΕΙ, απ' όλη την Αττική, βοηθούν το μαθητή να αναπτύξει όλες εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ξεπεράσει τυχόν προβλήματα που αναστέλλουν τη μάθηση της γλώσσας, ώστε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του Γυμνασίου και να συνεχίσει την εκπαίδευσή του στο Λύκειο χωρίς κενά και με γερές βάσεις.
Στόχοι διδασκαλίας Νεοελληνικής Γλώσσας
Η Νέα και η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, καθώς και η Λογοτεχνία, αποτελούσαν σε όλη τη νεότερη ελληνική ιστορία αντικείμενο διδασκαλίας στους Έλληνες μαθητές και μαθήτριες.
Ωστόσο επειδή τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση των μαθητών και μαθητριών που προέρχονται από αλλόγλωσσα περιβάλλοντα ή από ξένες χώρες, το σχολικό σύστημα παραμένοντας πάντα ελληνοκεντρικό ως προς τον προσανατολισμό του, προσπαθεί για το αμοιβαίο όφελος τόσο των μαθητών της πλειονότητας όσο και των μαθητών των μειονοτήτων.
Η διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας στοχεύει στην ανάπτυξη ενός εύρους δεξιοτήτων που θα επιτρέψει στο μαθητή στο μέλλον να κινηθεί με ευελιξία και δημιουργικότητα σε ένα εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον που θα έχει αυξανόμενες και μεταβαλλόμενες απαιτήσεις.
Ειδικότερα με τη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο επιδιώκεται:
- η συναισθηματική και διανοητική ανάπτυξη των μαθητών,
- να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές τη σημασία του λόγου στην κοινωνική ζωή, ώστε να συμμετέχουν στα κοινά ως ελεύθεροι δημοκρατικοί πολίτες με κριτική και υπεύθυνη στάση,
- η απόκτηση εκείνη του λεξιλογίου που θα είναι απαραίτητο στους μαθητές για τις επικοινωνιακές τους ανάγκες,
- να κατακτήσουν οι μαθητές τις αναγκαίες στρατηγικές για την κατανόηση και παραγωγή κειμένων, όπως: κατανόηση άγνωστων λέξεων από τα συμφραζόμενα, περίληψη βασικών σημείων του κειμένου κ.τ.λ.
Στις γυμνασιακές τους σπουδές οι μαθητές μαθαίνουν να:
- παράγουν προφορικά και γραπτά κείμενα που στηρίζονται στους μορφολογικούς, ορθογραφικούς και συντακτικούς κανόνες της Νεοελληνικής Γλώσσας,
- αναγνωρίζουν τις διαφορές ανάμεσα στα είδη του προφορικού λόγου και να εντοπίζουν τις προθέσεις των συνομιλητών τους,
- εκφράζονται προφορικά σε προσεγμένο λόγο και με το προσωπικό τους ύφος να το προσαρμόζουν στο επικοινωνιακό πλαίσιο που θέλουν να κινηθούν, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να εμπλουτίσουν το λόγο τους με πραγματολογικές και σημασιακές αποχρώσεις ( κυριολεξία, μεταφορά, χιούμορ, ειρωνεία, υπαινιγμός ),
- αναγνωρίζουν με ευχέρεια τα μηνύματα από γραπτούς κώδικες και σήματα επικοινωνίας εντοπίζοντας τις προθέσεις του πομπού,
- συντάσσουν διαφορετικά κείμενα ανάλογα με τον αποδέκτη, το σκοπό και την περίσταση επικοινωνίας μέσα από τα οποία εκφράζονται με το προσωπικό τους ύφος.
Βρείτε τον κατάλληλο καθηγητή ιδιαιτέρων μαθημάτων
Συμπληρώστε τη Φόρμα Αναζήτησης Καθηγητή ή επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τους στόχους & τις ανάγκες σας. Θα σας προτείνουμε τον καθηγητή που ταιριάζει στις δικές σας απαιτήσεις μέσα από έναν αριθμό καταξιωμένων καθηγητών, με φροντιστηριακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση με τα ιδιαίτερα μαθήματα.