Δείτε βιογραφικά καθηγητών

Λίστα βιογραφικών

Δεν έχετε προσθέσει ακόμα βιογραφικά στη λίστα σας.

Ιδιαίτερα Μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών Γ΄ Λυκείου

Ιδιαίτερα μαθήματα από έμπειρους Φιλόλογους

Στην ΟΙΚΟΜΑΘΕΙΑ” έμπειροι καθηγητές - Φιλόλογοι, όλοι απόφοιτοι αντιστοίχων τμημάτων Φιλολογίας ΑΕΙ, απ' όλη την Αττική, βοηθούν το μαθητή να γνωρίσει όλες τις χαρακτηριστικές πτυχές του φιλοσοφικού λόγου των αρχαίων Ελλήνων και να εντάξουν τη φιλοσοφία στην ιστορική εξέλιξη της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, ώστε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της Γ' Λυκείου και να καταφέρει στο τέλος την επίτευξη του στόχου του που είναι η συνέχιση της εκπαίδευσής του στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στόχοι διδασκαλίας Αρχαίων Ελληνικών Γ' Λυκείου

Στο μάθημα Φιλοσοφικός Λόγος (Γ' Λυκείου - Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) ο μαθητής  μαθαίνει τις συνθήκες γέννησης της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και την εξέλιξή της από τους προσωκρατικούς έως τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, ενώ εξοικειώνεται με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και ειδικότερα με το έργο δύο κορυφαίων εκπροσώπων της, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη.

Σχολική ύλη μαθημάτων Αρχαίων Ελληνικών Γ' Λυκείου

Η σχολική ύλη για το μάθημα Φιλοσοφικός Λόγος (Γ' Λυκείου - Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) έχει στόχο να καταστήσει το μαθητή ικανό να:

 • γνωρίσει την πνευματική δημιουργία των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, με την οποία συνδέεται άρρηκτα ο νεοελληνικός πολιτισμός και η οποία αποτέλεσε τη βάση για τη διαμόρφωση του ελληνορωμαϊκού και του δυτικοευρωπαϊκού πολιτισμού,
 • επικοινωνήσει με περισσότερα κείμενα που προβάλλουν τη σπουδαιότητα του αρχαίου φιλοσοφικού λόγου,
 • ανακαλύψει και να εκτιμήσει τη λογοτεχνική αξία των έργων των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων κατά τη διδασκαλία τόσο από το πρωτότυπο, όσο και από μετάφραση, στο βαθμό που αυτή, με την ποιότητά της, διασώζει τους εκφραστικούς τρόπους του αρχαίου κειμένου και με τη σειρά της αποτελεί ένα νέο λογοτεχνικό κείμενο,
 • κατανοήσει τη γενική λειτουργία του μύθου στον φιλοσοφικό λόγο,
 • στην αναγνώριση της δομής μιας αφήγησης, δεδομένου ότι έτσι μπορεί στη συνέχεια να προσδιορίζει την τυπολογική της ταυτότητα (αν είναι δηλαδή ιστορική ή μυθολογική), να κατανοούν το περιεχόμενο και τη λειτουργία της,
 • οικειοποιηθεί και να βιώσει το νόημα και τη σημασία του πλατωνικού μύθου, ενεργοποιώντας τη φαντασία του, ώστε να οδηγηθεί στην αυτογνωσία και στην κατανόηση των πράξεων του,
 • ασκηθεί στην αναλυτική ερμηνευτική προσέγγιση του αρχαίου κειμένου,
 • κατανοήσει ότι το νόημα μιας λέξης καθορίζεται από τα συμφραζόμενα και το είδος λόγου στο οποίο ανήκει,
 • συνειδητοποιήσει οι μαθητές ότι τα κείμενα, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αποκτούν νόημα μέσω του διαλόγου των συντακτών τους, ενώ η επιβίωσή τους εξαρτάται από τον τρόπο που τα προσλαμβάνουν οι αναγνώστες τους,
 • ενεργοποιηθεί η προσωπική και ελεύθερη κρίση του για τη σημασία ενός έργου σε σχέση με την επικαιρότητα, τα προσωπικά τους βιώματα και τις αντιλήψεις.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό για το μάθημα Φιλοσοφικός Λόγος (Γ' Λυκείου - Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) έτσι όπως δίνεται στο ψηφιακό σχολείο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Φιλοσοφικός Λόγος (Γ' Λυκείου - Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών)

Γραμματική της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας (Γυμνασίου  - Λυκείου)

Βρείτε τον κατάλληλο καθηγητή ιδιαιτέρων μαθημάτων

Συμπληρώστε τη Φόρμα Αναζήτησης Καθηγητή ή επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τους στόχους & τις ανάγκες σας. Θα σας προτείνουμε τον καθηγητή που ταιριάζει στις δικές σας απαιτήσεις μέσα από έναν αριθμό καταξιωμένων καθηγητών, με φροντιστηριακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση με τα ιδιαίτερα μαθήματα.

 

Είμαστε δίπλα σας στην αναζήτηση του ιδανικού καθηγητή

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε
τους στόχους & τις ανάγκες σας.

Θα σας προτείνουμε τον καθηγητή που ανταποκρίνεται στις δικές σας απαιτήσεις μέσα από έναν αριθμό καταξιωμένων καθηγητών, με φροντιστηριακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση με τα ιδιαίτερα μαθήματα.

 

no 1 icon dark greenΕπικοινωνείτε μαζί μας
 • τηλεφωνικά στο 210 9920730 και 211 0137862, ώρες 9:00 - 21:00 Δευτέρα - Σάββατο
 • με επίσκεψη στην έδρα μας, Μελίνας Μερκούρη 16, Άγιος Δημήτριος, ώρες 10:00 - 20:00, κατόπιν συνεννόησης
 • μέσω e-mail:info@private-lesson.gr
 • με τη Φόρμα Αναζήτησης Καθηγητών
 • μέσω facebook
no 2 icon orangeΣυζητάμε τις ανάγκες σας
Εντός μιας ημέρας ένας από τους συμβούλους μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας για να συζητήσετε το πλήρως προσαρμοσμένο σε εσάς πρόγραμμα παράδοσης ιδιαιτέρων μαθημάτων. Μπορεί να χρειαστεί να μάθουμε κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες, όπως οι βαθμοί, ο στόχος, οι προσδοκίες σας, το ωρολόγιο πρόγραμμα κ.ά. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς γιατί έτσι θα μας βοηθήσετε να καθορίσουμε ποιός είναι ο ιδανικός καθηγητής για εσάς βάσει πάντα των αναγκών και των απαιτήσεων σας.
no 3 icon greenΣας προτείνουμε τον κατάλληλο καθηγητή
Bάσει αυτών που μας ζητήσατε, θα έχετε μία ολοκληρωμένη πρόταση για τις επιλογές καθηγητών που έχουμε να σας προτείνουμε με όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.
 
Για την επιλογή και πρόταση του καθηγητή που κάνουμε δεν υπάρχει καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.


Φόρμα αναζήτησης καθηγητών

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας από τους συμβούλους μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας εντός μιας ημέρας για να συζητήσετε το πλήρως προσαρμοσμένο σε εσάς πρόγραμμα παράδοσης ιδιαιτέρων μαθημάτων.

Συμπληρώστε την ειδικότητα του καθηγητή που σας ενδιαφέρει, τον τίτλο ή το επίπεδο του μαθήματος και την περιοχή σας:

Ενδιαφέρομαι για:
στην περιοχή:

Στοιχεία επικοινωνίας

Όνομα:*
Email:*
Τηλέφωνο:

Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε την Πολιτική Απορρήτου *
Αποδοχή Πολιτικής Απορρήτου*