Το πλάνο για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και τις αλλαγές στο Λύκειο

Τον Ιανουάριο στη Βουλή το Σ/Ν - Λίγα μαθήματα, πολλές ώρες - Αρχικά, σε ορισμένα τμήματα η εισαγωγή με το απολυτήριο και στα άλλα με το υπάρχον σύστημα.

Τον Ιανουάριο θα κατατεθεί, προς ψήφιση, στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για τις αλλαγές στο Λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ , ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, μιλώντας στον Τ/Σ “Κόντρα”.

Ειδικότερα, ο υπουργός Παιδείας είπε τα εξής:

" Εμείς, μετά από συζήτηση που κάναμε εσωτερικά και δημόσια, προτείνουμε ένα σύστημα που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Ιούνιο του 2020, για τα παιδιά δηλαδή που θα φοιτήσουν το Σεπτέμβριο του 2020. Θα είναι ένα σύστημα που θα έχει στοιχεία διαφορετικότητας, τα οποία σιγά-σιγά με τα χρόνια, θα είναι αυτά τα κυρίαρχα και θα περιθωριοποιηθούν τα άλλα. Πρέπει να είμαστε σαφείς ποιο πρόβλημα πάμε να λύσουμε. Και το πρόβλημα είναι τελικά ότι είμαστε μια χώρα χωρίς τη Γ' Λυκείου."

"Η Γ' Λυκείου δεν υπάρχει στη χώρα μας, είναι μόνο στα χαρτιά. Διότι τα μυαλά των παιδιών είναι μόνο στα Φροντιστήρια. Έχουν ήδη από τη Β' Λυκείου μπει στη λογική της Γ' Λυκείου. Μετά το Πάσχα, δεν πάει κανείς στο σχολείο. Αυτός είναι ένας εκφυλισμός. Ή ως κοινωνία να αποφασίσουμε ότι δεν έχουμε Γ' Λυκείου και ότι όλοι θα ξοδεύουμε χρήματα για να πηγαίνουν στην παραπαιδεία,  ή θα πρέπει το σχολείο να αποκτήσει ένα κύρος."

"Εμείς λέμε οι εγκύκλιες σπουδές να τελειώνουν στο τέλος της Β' Λυκείου, και η Γ' Λυκείου να είναι ένα προπαρασκευαστικό έτος ,δηλαδή λίγα μαθήματα - πολλές ώρες. Το πολλές ώρες δεν σημαίνει πολύ περισσότερη ύλη, αλλά σημαίνει μια λελογισμένη αύξηση της ύλης, ώστε και ο καθηγητής να μπορεί να κάνει τη δουλειά του σαν άνθρωπος."

Επίσης, πρόσθεσε :

"Τα παιδιά της Γ' Λυκείου, που βράζει το αίμα τους, πάνε στο σχολείο και τα μισά κοιμούνται διότι κοιμήθηκαν αργά, διότι έπρεπε να λύσουν τα θέματα των  Φροντιστηρίων , το μυαλό τους είναι στις ασκήσεις των Φροντιστηρίων. Οι εκπαιδευτικοί έχουν  απέναντί τους αυτά τα παιδιά και πρέπει, ως εκπαιδευτικοί  να μην ακυρώνονται. Άρα, όλο το σύστημα έχει και πολλές ουρές. Κοστίζει τις οικογένειες κάθε χρόνο 2,5 δισ ευρώ, και η μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων εισάγονται και σε σχολές που δεν θέλουν να πάνε. Είναι ένα σύστημα που κοστίζει ακριβά, καταστρέφει την παιδεία και δεν είναι και αποτελεσματικό. Ο κόσμος θεωρεί οτι, επειδή είναι αδιάβλητο το σύστημα, είναι και παιδαγωγικά σωστό."

"Έχουμε ένα Σχέδιο. Θα νομοθετηθεί τον Ιανουάριο. Συναντώ  μαθητές στο γραφείο μου και στα σχολεία. Δεν βγάζουμε Δελτία Τύπου γι' αυτά, γιατί δεν χρειάζεται όλα να τα προπαγανδίζουμε. Εχω ακούσει ορισμένες αντιρρήσεις που έχουν. Θα τις πάρουμε υπόψιν αυτές τις αντιρρήσεις, και θα κάνουμε ένα σύστημα που, για πρώτη φορά θα μπορούν οι υποψήφιοι να μπαίνουν σε κάποια τμήματα μόνο με το απολυτήριο, σε ορισμένα άλλα με το υπάρχον σύστημα και, σιγά-σιγά το Λύκειο θα κερδίζει σε κύρος και εγκυρότητα."

 

Πηγή : mag24.gr

Δείτε ακόμα:

Τελευταία νέα:

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τον ιδανικό καθηγητή

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε
τους στόχους & τις ανάγκες σας.

Θα σας προτείνουμε τον καθηγητή που ταιριάζει στις δικές σας απαιτήσεις μέσα από έναν αριθμό καταξιωμένων καθηγητών, με φροντιστηριακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση με τα ιδιαίτερα μαθήματα

ποιοι είμαστε

no 1 icon dark green Επικοινωνείτε μαζί μας
  • τηλεφωνικά στο 210 9920730 και 211 0137862, ώρες 9:00 - 22:00 όλες τις ημέρες
  • με επίσκεψη στην έδρα μας, Κρήτης 37, Άγιος Δημήτριος, ώρες 10:00 - 20:00, κατόπιν συνεννόησης
  • μέσω e-mail:info@private-lesson.gr
  • συμπληρώνοντας εδώ τη Φόρμα Αναζήτησης Καθηγητών
  • μέσω facebook
no 2 icon orange Συζητάμε τις ανάγκες σας
Εντός μιας ημέρας ένας από τους συμβούλους μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας για να συζητήσετε το πλήρως προσαρμοσμένο σε εσάς πρόγραμμα παράδοσης ιδιαιτέρων μαθημάτων. Μπορεί να χρειαστεί να μάθουμε κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες, όπως οι βαθμοί, ο στόχος, οι προσδοκίες σας, το ωρολόγιο πρόγραμμα κ.ά. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς γιατί έτσι θα μας βοηθήσετε να καθορίσουμε ποιός είναι ο ιδανικός καθηγητής για εσάς βάσει πάντα των αναγκών και των απαιτήσεων σας.
no 3 icon green Σας προτείνουμε τον κατάλληλο καθηγητή
Bάσει αυτών που μας ζητήσατε, θα έχετε μία ολοκληρωμένη πρόταση για τις επιλογές καθηγητών που έχουμε να σας προτείνουμε με όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.
 
Για την επιλογή και πρόταση του καθηγητή που κάνουμε δεν υπάρχει καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.


Φόρμα αναζήτησης καθηγητών

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας από τους συμβούλους μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας εντός μιας ημέρας για να συζητήσετε το πλήρως προσαρμοσμένο σε εσάς πρόγραμμα παράδοσης ιδιαιτέρων μαθημάτων.

Συμπληρώστε την ειδικότητα του καθηγητή που σας ενδιαφέρει, τον τίτλο ή το επίπεδο του μαθήματος και την περιοχή σας:

Ενδιαφέρομαι για:
στην περιοχή:

Στοιχεία επικοινωνίας

Όνομα:*
Email:*
Τηλέφωνο:
 Οικομάθεια
Μελίνας Μερκούρη 16, Αγ. Δημήτριος, 17342
Αθήνα - Αττική
210 9920730, 211 0137862
info@private-lesson.gr
facebook google plus youtube