Πανελλήνιες 2018: Τα προνόμια των αποφοίτων ΕΠΑΛ

πανελλήνιες-2018-τα-προνομια-των-αποφοιτων-επαλ

Με αυξημένο ποσοστό εισαγωγής θα εισαχθούν φέτος οι υποψήφιοι των Πανελληνίων από τα ΕΠΑΛ στο νεοϊδρυθέν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής που προστέθηκε στο νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της βουλής αργά το βράδυ της Δευτέρας, θα ισχύσει μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, ως ειδικό ποσοστό μετάβασης στη νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα που ορίζει η συγχώνευση των δύο ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Πανελλήνιες 2018: Χαμηλότερη βάση για τους πλημμυροπαθείς μαθητές

«Ειδικά για φέτος το ποσοστό των αποφοίτων των ΕΠΑΛ που θα εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα είναι 10%. Αν υπολογίσετε το 5% που ισχύει συνολικά για τα Πανεπιστήμια και το 10% για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, έχουμε μια πολύ σοβαρή και γενναιόδωρη αύξηση του αριθμού των θέσεων για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ. Θεωρούμε ότι δεν είναι παιδιά ενός ‘κατώτερου Θεού’ και αυτό αποδείχθηκε και στα αποτελέσματα των τελευταίων Πανελλαδικών Εξετάσεων», είπε ο υπουργός Παιδείας  κατά την ομιλία του στη βουλή και λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση στο ειδικό ποσοστό εισαγωγής προκύπτει ακριβώς επειδή η Αττική μένει χωρίς Τεχνολογικά Ιδρύματα και άρα, οι εισακτέοι στο νέο Πανεπιστήμιο πρακτικά θα μειώνονταν.

Πανελλήνιες 2018: Τα πάντα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Πιο αναλυτικά, βάσει των στοιχείων του υπουργείου Παιδείας, οι θέσεις εισαγωγής για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ στα Πανεπιστήμια, χάρη στο αυξημένο ποσοστό από 1% σε 5%, φτάνουν φέτος τις 6.720, δηλαδή 520 επιπλέον θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο λόγω της συγχώνευσης των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και της αντίστοιχης πανεπιστημιοποίησής τους, οι θέσεις εισαγωγής στην πράξη, μειώνονται. Δηλαδή από 913 θέσεις που ήταν αθροιστικά για τα δύο ΤΕΙ, τα οποία δέχονταν αποφοίτους ΕΠΑΛ σε ποσοστό 20%, τώρα μειώνονται στις 233 λόγω του ότι το ποσοστό για τα Πανεπιστήμια είναι 5%.

Πηγή: ipaideia.gr

Δείτε ακόμα:

Τελευταία νέα:

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τον ιδανικό καθηγητή

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε
τους στόχους & τις ανάγκες σας.

Θα σας προτείνουμε τον καθηγητή που ταιριάζει στις δικές σας απαιτήσεις μέσα από έναν αριθμό καταξιωμένων καθηγητών, με φροντιστηριακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση με τα ιδιαίτερα μαθήματα

ποιοι είμαστε

no 1 icon dark green Επικοινωνείτε μαζί μας
  • τηλεφωνικά στο 210 9920730 και 211 0137862, ώρες 9:00 - 22:00 όλες τις ημέρες
  • με επίσκεψη στην έδρα μας, Κρήτης 37, Άγιος Δημήτριος, ώρες 10:00 - 20:00, κατόπιν συνεννόησης
  • μέσω e-mail:info@private-lesson.gr
  • συμπληρώνοντας εδώ τη Φόρμα Αναζήτησης Καθηγητών
  • μέσω facebook
no 2 icon orange Συζητάμε τις ανάγκες σας
Εντός μιας ημέρας ένας από τους συμβούλους μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας για να συζητήσετε το πλήρως προσαρμοσμένο σε εσάς πρόγραμμα παράδοσης ιδιαιτέρων μαθημάτων. Μπορεί να χρειαστεί να μάθουμε κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες, όπως οι βαθμοί, ο στόχος, οι προσδοκίες σας, το ωρολόγιο πρόγραμμα κ.ά. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς γιατί έτσι θα μας βοηθήσετε να καθορίσουμε ποιός είναι ο ιδανικός καθηγητής για εσάς βάσει πάντα των αναγκών και των απαιτήσεων σας.
no 3 icon green Σας προτείνουμε τον κατάλληλο καθηγητή
Bάσει αυτών που μας ζητήσατε, θα έχετε μία ολοκληρωμένη πρόταση για τις επιλογές καθηγητών που έχουμε να σας προτείνουμε με όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.
 
Για την επιλογή και πρόταση του καθηγητή που κάνουμε δεν υπάρχει καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.


Φόρμα αναζήτησης καθηγητών

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας από τους συμβούλους μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας εντός μιας ημέρας για να συζητήσετε το πλήρως προσαρμοσμένο σε εσάς πρόγραμμα παράδοσης ιδιαιτέρων μαθημάτων.

Συμπληρώστε την ειδικότητα του καθηγητή που σας ενδιαφέρει, τον τίτλο ή το επίπεδο του μαθήματος και την περιοχή σας:

Ενδιαφέρομαι για:
στην περιοχή:

Στοιχεία επικοινωνίας

Όνομα:*
Email:*
Τηλέφωνο:
 Οικομάθεια
Μελίνας Μερκούρη 16, Αγ. Δημήτριος, 17342
Αθήνα - Αττική
210 9920730, 211 0137862
info@private-lesson.gr
facebook google plus youtube