Δείτε βιογραφικά καθηγητών

Λίστα βιογραφικών

Δεν έχετε προσθέσει ακόμα βιογραφικά στη λίστα σας.

Εθισμός στα ηλεκτρονικά μέσα

Όσο περισσότερο κάποιος δρα μέσα από εθιστικά μοτίβα τόσο πιο δύσκολο είναι να σταματήσει. Όταν είναι μικρό το παιδί το να του δίνουμε αφθονία ηλεκτρονικών παιχνιδιών και δώρων ξεκινάει τη διαδικασία (εθισμού). Στην πραγματικότητα τα μικρά παιδιά απολαμβάνουν εξίσου αν όχι περισσότερο όσο απλά πράγματα ή αντικείμενα. Ένα ξύλινο κουτάλι, το κουτί από ένα παιχνίδι, παρά το ίδιο το παιχνίδι.

Συμβουλές προς τους γονείς για την πρόληψη του εθισμού στα ηλεκτρονικά μέσα

Θα πρέπει να μπουν τα όρια από μικρά. Αν τα παιδιά από πολύ μικρά δεχτούν δώρα ακατάλληλα για την ηλικία τους (ηλεκτρονικά παιχνίδια, Xbox κλπ.) για τα οποία δεν είστε σίγουροι ή νιώθετε ότι δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται από το παιδί σας θα πρέπει να τα επιστρέψετε/ αλλάξετε με κάτι άλλο.

Επίσης, θέλει προσοχή το αν παίζουν και πόσο παίζουν τα παιδιά σε σπίτια άλλων. Θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες συμπεριφοράς και για αυτό. Το παιδί θα πρέπει να προετοιμαστεί σχετικά με το τι να πει σε περίπτωση που του κάνουν πλάκα σχετικά με το ότι δε του επιτρέπεται να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια που άλλοι παίζουν. Μπορείτε, επίσης, να τα ενθαρρύνεται να «ρίξουν το φταίξιμο» σε εσάς τους γονείς (πχ «η μητέρα μου θα θυμώσει αν με πιάσει να παίζω αυτό το παιχνίδι»). Αν αυτό δε βοηθάει θα πρέπει να ενθαρρύνετε το παιδί να σας λέει όταν τον καλούν να παίξει βιντεοπαιχνίδια ή να σερφάρουν στο διαδίκτυο ώστε να επικοινωνήσετε με τον άλλο γονιό και να μοιραστείτε τους κανόνες για χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών της οικογένειάς σας.

Είναι σημαντικό να γίνει συζήτηση για το πότε το παιδί μπορεί ή δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικά και είναι ξεκάθαροι οι κανόνες ανάλογα με την ηλικία και το αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού. Πιθανόν να είναι διαφορετικός ο χρόνος χρήσης ηλεκτρονικών τα σαββατοκύριακα και στις διακοπές σε αντίθεση με τις ημέρες τις εβδομάδας (σχολικές). Το παιδί με αυτό το τρόπο δε θα νιώσει ότι κάτι του επιβάλλεται (στην στιγμή) αλλά οι γονείς θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ότι θα υπάρξουν διαμαρτυρίες αρχικά. Παρόμοια με πχ το ότι πρέπει να πάνε στον οδοντίατρο ή να πλύνουν τα δόντια τους, υπάρχουν κανόνες που θα ισχύουν και για την χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Είναι εξίσου σημαντικό για την υγεία τους.

Επίγνωση γονέων για το περιεχόμενο των βιντεοπαιχνιδιών

Είναι άξιο προσοχής οι γονείς να έχουν επίγνωση του τι εμπεριέχεται στα βιντεοπαιχνίδια από άποψη βίας, σεξουαλικού περιεχομένου ή ακατάλληλης γλώσσας. Ο πωλητής του μαγαζιού ίσως μπορεί να συμβουλέψει σχετικά με το τι είναι κατάλληλο ανάλογα με το βαθμό ωριμότητας και την ηλικία. Μπορεί σε μεγαλύτερα παιδιά να επιτρέπεται ένας βαθμός έκθεσης σε υλικό σεξουαλικού περιεχομένου, αλλά ανεξάρτητα από την ηλικία, δε προτείνεται να εκτίθενται σε περισσότερη βία από αυτή που ήδη είναι αναπόφευκτα προβαλλόμενη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο κάθε γονιός που ξέρει το παιδί του, θα ακολουθήσει τα ένστικτά του σχετικά με το τι παιχνίδια θα επιτρέψει στο παιδί του να παίζει.

Η σημασία της εγκατάστασης πλαισίου χρήσης των ηλεκτρονικών παιχνιδιών

Όσο γρηγορότερα εγκατασταθεί το πλαίσιο χρήσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών, τόσο πιο εύκολο θα είναι να εφαρμοστεί και για τους γονείς και για το παιδί. Μην αφήσετε το γνωστό σχόλιο « Όλοι οι φίλοι μου το κάνουν» να σας επηρεάσει. Ίσως το κάνουν και ίσως όχι. Είναι ένα σχόλιο που ακούγεται σε όλα τα σπίτια. Ένας τρόπος ανταπόκρισης μπορεί να είναι «Αυτός δεν είναι ο κανόνας στο δικό μας σπίτι». Θέλετε να είστε δίκαιοι και όχι ίσοι/ίδιοι. Εξηγήστε ότι η οικογένεια σας δεν είναι ίδια με άλλες οικογένειες και ότι δεν δρουν όλες οι οικογένειες με τον ίδιο τρόπο απαραίτητα.

Ότι είναι σημαντικό για την οικογένειά σας είναι σημαντικό να υπάρχει τιμιότητα εντός της οικογένειας και ότι θέλετε οι κανόνες να είναι όσο πιο δίκαιοι γίνεται, αλλά ότι δεν γίνεται να φέρεστε στο παιδί σας με τον ίδιο τρόπο που φέρονται άλλοι γονείς στα παιδιά τους γιατί κάθε οικογένεια και κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Πείτε στο παιδί ότι είστε διατεθειμένοι να τους φέρεστε δίκαια με βάση το βαθμό ωριμότητας που επιδεικνύουν, τους βαθμούς και την συμπεριφορά τους.

Οι κανόνες χρήσης ηλεκτρονικών μέσων αφορούν και το αμάξι, ακόμα πριν μάθουν να οδηγούν. Θα πρέπει να μάθουν ότι τα μηνύματα, κλπ. μπορούν να διασπούν την προσοχή επικίνδυνα. Το παιδί σας είναι ότι πολυτιμότερο έχετε είναι σημαντικό λοιπόν να τηρούν κανόνες ασφαλείας και στο αμάξι.

 

Πηγή : psychology.gr ,

 

Δείτε ακόμα:

Είμαστε δίπλα σας στην αναζήτηση του ιδανικού καθηγητή

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε
τους στόχους & τις ανάγκες σας.

Θα σας προτείνουμε τον καθηγητή που ανταποκρίνεται στις δικές σας απαιτήσεις μέσα από έναν αριθμό καταξιωμένων καθηγητών, με φροντιστηριακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση με τα ιδιαίτερα μαθήματα.

 

no 1 icon dark greenΕπικοινωνείτε μαζί μας
  • τηλεφωνικά στο 210 9920730 και 211 0137862, ώρες 9:00 - 21:00 Δευτέρα - Σάββατο
  • με επίσκεψη στην έδρα μας, Μελίνας Μερκούρη 16, Άγιος Δημήτριος, ώρες 10:00 - 20:00, κατόπιν συνεννόησης
  • μέσω e-mail:info@private-lesson.gr
  • με τη Φόρμα Αναζήτησης Καθηγητών
  • μέσω facebook
no 2 icon orangeΣυζητάμε τις ανάγκες σας
Εντός μιας ημέρας ένας από τους συμβούλους μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας για να συζητήσετε το πλήρως προσαρμοσμένο σε εσάς πρόγραμμα παράδοσης ιδιαιτέρων μαθημάτων. Μπορεί να χρειαστεί να μάθουμε κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες, όπως οι βαθμοί, ο στόχος, οι προσδοκίες σας, το ωρολόγιο πρόγραμμα κ.ά. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς γιατί έτσι θα μας βοηθήσετε να καθορίσουμε ποιός είναι ο ιδανικός καθηγητής για εσάς βάσει πάντα των αναγκών και των απαιτήσεων σας.
no 3 icon greenΣας προτείνουμε τον κατάλληλο καθηγητή
Bάσει αυτών που μας ζητήσατε, θα έχετε μία ολοκληρωμένη πρόταση για τις επιλογές καθηγητών που έχουμε να σας προτείνουμε με όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.
 
Για την επιλογή και πρόταση του καθηγητή που κάνουμε δεν υπάρχει καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.


Φόρμα αναζήτησης καθηγητών

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας από τους συμβούλους μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας εντός μιας ημέρας για να συζητήσετε το πλήρως προσαρμοσμένο σε εσάς πρόγραμμα παράδοσης ιδιαιτέρων μαθημάτων.

Συμπληρώστε την ειδικότητα του καθηγητή που σας ενδιαφέρει, τον τίτλο ή το επίπεδο του μαθήματος και την περιοχή σας:

Ενδιαφέρομαι για:
στην περιοχή:

Στοιχεία επικοινωνίας

Όνομα:*
Email:*
Τηλέφωνο:

Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε την Πολιτική Απορρήτου *
Αποδοχή Πολιτικής Απορρήτου*