8 υπερβολικές απαιτήσεις που έχουν οι γονείς από τα παιδιά τους

Τα παιδιά κάνουν λάθη, λένε ψέματα, κρύβουν πράγματα, δεν ακούνε και πολλές φορές εξωθούν τους γονείς τους στα άκρα. Πολλές φορές, όμως, πάντοτε με καλή διάθεση, οι ίδιοι οι γονείς πιέζουν τα παιδιά με τις υπερβολικές απαιτήσεις τους. Ποιες είναι αυτές;

Το να είναι κανείς γονιός μπορεί να είναι η μεγαλύτερη χαρά αλλά και τόσο δύσκολο ταυτόχρονα. Όποιος είναι γονιός, γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι πάντοτε όλα μέλι γάλα.

Τα παιδιά κάνουν λάθη, λένε ψέματα, κρύβουν πράγματα, δεν ακούνε και πολλές φορές εξωθούν τους γονείς τους στα άκρα. Πολλές φορές, όμως, πάντοτε με καλή διάθεση, οι ίδιοι οι γονείς πιέζουν τα παιδιά με τις υπερβολικές απαιτήσεις τους. Ποιες είναι αυτές; Διαβάστε παρακάτω.

 1. Να έχουν πάντοτε καλή διάθεση

  Είναι δύσκολο να γυρνάει κανείς κουρασμένος από τη δουλειά και να μπαίνει στο σπίτι για να αντικρίσει τα παιδιά με κάτι μούτρα μέχρι το πάτωμα. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δικαιούνται και αυτά να έχουν άσχημη διάθεση ή να έχουν ξυπνήσει στραβά. Δεν χρειάζεται να το παίρνετε προσωπικά, δεν το κάνουν για να σας εκνευρίσουν.
 2. Να είναι άριστοι μαθητές

  Είναι φυσικό να θέλετε το καλύτερο για τα παιδιά σας. Να διαβάζουν, να περάσουν σε μία πολύ καλή σχολή και να γίνουν γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι δεν έχουν όλα τα παιδιά την ίδια δίψα για μάθηση ή την ίδια κλίση στο διάβασμα. Εσείς μπορείτε να τους εμφυσήσετε την αγάπη για γνώση αλλά από κει και πέρα, αφήστε τα να πάρουν το δρόμο τους. Άλλωστε, δεν χρειάζεται να γίνουν όλοι επιστήμονες.
 3. Να μην τα κάνουν μαντάρα

  Είτε πρόκειται για το σπάσιμο ενός πιάτου, είτε για κάτι πιο σοβαρό όπως το τρακάρισμα του αυτοκινήτου είναι πολύ εκνευριστικό όταν τα παιδιά τα κάνουν μαντάρα. Αλλά το ίδιο δεν συμβαίνει και με τους μεγάλους;
 4. Να δείχνουν ευγνωμοσύνη για αυτά που τους προσφέρετε

  Δίνετε τόσα πολλά στα παιδιά σας και αυτά θα έπρεπε να σας ευγνωμονούν, αλλά το να είναι κανείς γονιός σημαίνει να βάζει τις ανάγκες των παιδιών του πριν από τις δικές τους. Μπορεί να μην σας δείχνουν πάντα ότι αναγνωρίζουν όσα τους δίνετε, αλλά να είστε σίγουροι ότι τα εκτιμούν.
 5. Να μην παίρνουν από εσάς το «κακό παράδειγμα»

  Τα παιδιά βλέπουν και υιοθετούν περισσότερες συμπεριφορές από όσες νομίζετε. Όταν φωνάζετε, ο ένας στον άλλον, ή βρίζετε στον δρόμο τα παιδιά σας θα μάθουν να κάνουν το ίδιο, οπότε μην απορήσετε ή τα μαλώσετε όταν κάνουν κι εκείνα το ίδιο. Το έχουν μάθει από εσάς.
 6. Να μην προσπαθούν να τη «βγάζουν πάντοτε καθαρή»

  Όλοι όταν ήμασταν μικροί προσπαθούσαμε να ξεφύγουμε από κάθε σκανταλιά που κάναμε, αλλά μεγαλώνοντας όλοι περιμένουν τα παιδιά τους να είναι πάντοτε ειλικρινή και να μην κάνουν τίποτε κακό. Εάν πιάσετε το παιδί σας να προσπαθεί να σας πει ψέματα για κάτι που έκανε λάθος, μην χάσετε την ψυχραιμία σας. Αντίθετα, προσπαθήστε να του εξηγήσετε γιατί είναι λάθος να λέει κανείς ψέματα και δώστε πρώτοι το καλό παράδειγμα.
 7. Να συγχωρούν πάντοτε

  Θα υπάρξουν και περιπτώσεις που τα παιδιά σας θα σας κρατήσουν μούτρα για τον τρόπο που θα συμπεριφερθείτε. Μπορεί να πάρετε διαζύγιο, να τους μιλήσετε άσχημα ή να αντιμετωπίζετε καταστάσεις που τα στεναχωρούν και τα θυμώνουν και είναι φυσικό να τους είναι δύσκολο να σας συγχωρήσουν. Είναι σημαντικό να κρατήσετε την ψυχραιμία σας και να προσπαθήσετε να είστε όσο πιο ήρεμοι μπορείτε.
 8. Να κάνουν ό,τι λέτε και όχι ό,τι κάνετε

  Τα παιδιά μαθαίνουν περισσότερα από όσα κάνετε παρά από αυτά που λέτε. Γίνετε εσείς πρώτοι, παράδειγμα προς μίμηση και τα παιδιά σας θα ακολουθήσουν. Φυσικά, μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά δεν είναι ρομπότ και θα κάνουν λάθη. Αυτά έχει η ζωή! Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τους δώσετε σωστή καθοδήγηση και συμβουλές και όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής.

 

ΠΗΓΗ : www.huffingtonpost.gr

Δείτε ακόμα:

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τον ιδανικό καθηγητή

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε
τους στόχους & τις ανάγκες σας.

Θα σας προτείνουμε τον καθηγητή που ταιριάζει στις δικές σας απαιτήσεις μέσα από έναν αριθμό καταξιωμένων καθηγητών, με φροντιστηριακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση με τα ιδιαίτερα μαθήματα

ποιοι είμαστε

no 1 icon dark green Επικοινωνείτε μαζί μας
 • τηλεφωνικά στο 210 9920730 και 211 0137862, ώρες 9:00 - 22:00 όλες τις ημέρες
 • με επίσκεψη στην έδρα μας, Κρήτης 37, Άγιος Δημήτριος, ώρες 10:00 - 20:00, κατόπιν συνεννόησης
 • μέσω e-mail:info@private-lesson.gr
 • συμπληρώνοντας εδώ τη Φόρμα Αναζήτησης Καθηγητών
 • μέσω facebook
no 2 icon orange Συζητάμε τις ανάγκες σας
Εντός μιας ημέρας ένας από τους συμβούλους μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας για να συζητήσετε το πλήρως προσαρμοσμένο σε εσάς πρόγραμμα παράδοσης ιδιαιτέρων μαθημάτων. Μπορεί να χρειαστεί να μάθουμε κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες, όπως οι βαθμοί, ο στόχος, οι προσδοκίες σας, το ωρολόγιο πρόγραμμα κ.ά. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς γιατί έτσι θα μας βοηθήσετε να καθορίσουμε ποιός είναι ο ιδανικός καθηγητής για εσάς βάσει πάντα των αναγκών και των απαιτήσεων σας.
no 3 icon green Σας προτείνουμε τον κατάλληλο καθηγητή
Bάσει αυτών που μας ζητήσατε, θα έχετε μία ολοκληρωμένη πρόταση για τις επιλογές καθηγητών που έχουμε να σας προτείνουμε με όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.
 
Για την επιλογή και πρόταση του καθηγητή που κάνουμε δεν υπάρχει καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.


Φόρμα αναζήτησης καθηγητών

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας από τους συμβούλους μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας εντός μιας ημέρας για να συζητήσετε το πλήρως προσαρμοσμένο σε εσάς πρόγραμμα παράδοσης ιδιαιτέρων μαθημάτων.

Συμπληρώστε την ειδικότητα του καθηγητή που σας ενδιαφέρει, τον τίτλο ή το επίπεδο του μαθήματος και την περιοχή σας:

Ενδιαφέρομαι για:
στην περιοχή:

Στοιχεία επικοινωνίας

Όνομα:*
Email:*
Τηλέφωνο:
 Οικομάθεια
Μελίνας Μερκούρη 16, Αγ. Δημήτριος, 17342
Αθήνα - Αττική
210 9920730, 211 0137862
info@private-lesson.gr
facebook google plus youtube